+45 5122 9786
HOPE Project
x

2014: Projekt: “et tag over hovedet” Filippinerne

1604634_10152040902404865_1151875669_n

PROJEKTET ER AFSLUTTET

Projektet blev startet af Nils Gisli selv, hvilket senerehen blev starten til HOPE Project og endnu flere projekter…


HJÆLP TIL FOLK DER MISTEDE ALT MED 380 KM/T

Filippinerne blev ramt af verdens værste tyfon den 8. november 2013 .
Med vindstød op til 380 km/t, samt kraftige flodbølger pga. tyfonens vindstød, blev huse, træer, biler, vandtanke, el-master mm. væltet godt og grundigt rundt, og mange tusinde mennesker mistede alt hvad de havde – også familiemedlemmer.

Filippinerne gik hurtigt i gang med at genopbygge landet igen. Men det gik langsomt og tre måneder efter supertyfonen, var der stadig mange der ikke har et tag over hovedet.

I starten af januar 2014, tog jeg en beslutning om at gøre en forskel.

I forbindelse med et besøg i Filippinerne, ville jeg lave en donation til så mange som muligt, der igen ville kunne få et tag over hovedet.


INDSAMLING VIA FACEBOOK

Januar 2014 blev indsamlingen oprettet som en gruppe på facebook. Der kom hurtigt en interesse for projektet og flere virksomheder vendte hurtgt tilbage med en interesse for projektet.

Derfor opfandt jeg en “virksomhedspakke” , der bestod af et gratis foredrag om projektet, hvis virksomheden lavede en donation på 5.000,- eller der over. Det var der flere virksomheder der benyttede sig af, så nu skal der afholdes et par foredrag i løbet af 2014.

Besøg facebook-gruppen her..


TUREN TIL FILIPPINERNE

Den 23. februar 2014 rejste jeg mod hovedstaden Manila i Filippinerne, hvor jeg skulle mødes med fotografen og vennen Claus Petersen, samt Mikael Bang Korsgaard, der ud over at være en ven, også er repræsentant fra en af de virksomheder der gav en donation til projektet.

Sammen med Claus og Mikael skulle jeg mødes med en lokal organisation. En organisation der har gang i en masse spændende projekter i Filippinerne. Men i forbindelse med vores besøg, var der mest fokus på projektet i Santa Fe, lidt uden for byen Tacloban. Et område der var hårdt ramt af tyfonens kraftige vind og op til 4 meters flodbølger.

Her besøgte vi organisationens partnere, der som alle andre havde mistet næsten alt. Vi overnattede i deres ødelagte hus, hvor vi fik den bedste tænklige service.

Selv om de har mistet næsten alt, var alle menneskerne i Santa Fe stadig glade og utrolig smilende. Det var helt unikt og fantastisk at opleve.

Vi besøgte flere steder i Tacloban-området, samt flere forskellige familier. Lige meget hvor vi kom hen, blev der taget godt imod os – med store smil og åbne arme. Filippinerne er et fantastisk folk.

Efter et besøg hos Læger uden Grænsers felthospital i byen Guiuan, der blev ramt ekstra hårdt som een af de første byer, gik turen tilbage til vores værtsfamilie, samt de familier vi havde samlet ind til.

Det var den lokale organisation der stod for udvælgelsen af familierne, der alle ville modtage et “tag-kit” fra vores projekt. Alle familier lovede os at samarbejde, så vi kan være sikre på at alle 30 tage vil blive lagt som aftalt.

Fredag den 28. februar forlod vi de 30 familier – men vi vil helt sikkert komme igen, for at føle op på projektet.

Se billeder fra vores besøg her..


30 FAMILIER FIK ET NYT TAG

Den 6. marts blev regnskabet gjort op, og det endte med at jeg selv måtte bidrage med godt 1.300,- for at regnskabet kunne gå op Men det var alle pengene værd..

Alle mine udgifter i forbindelse med turen betalte jeg selv.

Der blev samlet ind til i alt 30 familier. Familier der fik metalplader og tilbehør, så de igen kan få et tag over hovedet.

30 familier som lovede os at samarbejde om at få lagt alle 30 tage og som vi igen vil besøge en dag, for at se det endelige resultat på familiernes huse.

Udgiften til et “tag kit” endte med at blive ca. 1.200,- DKK per. kit.

Dette betyder, at alle firmaer der gav en donation på 5.000,- har kunne hjælpe godt 4 familier, med at få et tag over hovedet igen.

DE GJORDE DET MULIGT:

 • Kristian Gosta Rankloo, Vellinge, Sverige
 • Cafe Vanilla, Køge
 • Adisa Sinanovic, Odense
 • Knirke Frandsen, Greve
 • Henrik Bjerregaard, Køge Frikirke,
 • Kirsten Engel, Holbæk
 • XDC gruppen, Køge
 • Hans Erik Jensen, Bjæverskov
 • Nils Havsteen, Birkerød
 • Delfi Technologies A/S, Køge
 • Nina Linde, København Ø
 • Tom Henning Frandsen, Hundested
 • CEP Sport Aps, Brøndby
 • Helle V. Gisli, Køge
 • Hanne Skipper-Pedersen, Holte
 • Tina Salling, Dianalund
 • Pedan A/S, Køge
 • SR revision, Køge