+45 5122 9786
HOPE Project
x

Om HOPE Project

_CP07071

Introduktion til HOPE Project…

Santa Fe er en lille landsby i udkanten af Tacloban, der er hovedby i den nordlige region på øen Leyte i Filippinerne. I 2010 var der 221.174 indbyggere i Tacloban.

Tidligt om morgenen d. 8. november 2013 ramte supertyfonen ”Haiyan” som et af de første steder den del af Filippinerne, hvor Tacloban og Santa Fe ligger.

Tyfonen buldrede hen over østaten med stormstød på op til 275 kilometer i timen og tsunami-lignende bølger. Den efterlod tusindvis af døde og hundredtusindvis uden tag over hovedet.

Flere eksperter har vurderet, at den spektakulære tyfon er den stærkeste, der nogensinde har ramt et land.

100 dage efter supertyfonens ødelæggelser, ankom vi til Santa Fe for at mødes med Pie Cabangangan fra ”Santa Fe Church Community”.

Med os havde vi en donation til 30 familier, der igen kunne få et tag over hovedet.

Formålet med dette besøg var at danne sig et overblik over situationen i området og over behovene efter sådan en tyfon, samt hvordan vi bedst muligt kunne hjælpe fremadrettet.

_CP06903

Der er mange behov efter sådan en tyfon. Hele området ved Santa Fe er beboet af fattige familier, der bygger deres huse af træ og tømmer de finder på deres vej. Ikke mange af de huse overlevede tyfonen, så hjælp til 30 familier kunne virke som en spinkel donation vi ankom med. Men den spredte glæde i området, da der ikke var andre der hjalp dem. Ingen andre organisationer havde fokus på de fattige familier i Santa Fe.

Efter et par dages besøg i Santa Fe, var der ingen tvivl om hvilket behov der var størst. Selvom man kunne bygge en masse huse og brønde, så var byens største ønske at få bygget en skole til områdets børn og unge, så de med en grunduddannelse havde mulighed for at få et arbejde i fremtiden. Grundskolen koster nemlig penge i Filippinerne, hvilket de fattige familier ikke har råd til i Santa Fe området.

På baggrund af dette besøg blev grundstenene lagt – og HOPE Project skabt….

OG PÅ BAGGRUND AF DETTE BESØG, BYGGER VI NU DEN SKOLE I SANTA FE.. 

_CP07471

Om HOPE project

HOPE Project er hjemmehørende i Danmark, men arbejder internationalt.
Bag HOPE Project står der frivillige personer der alle arbejder ulønnet for projektet.

Foreningens værdigrundlag
At gribe ind og at bidrage med mulige ressourcer i situationer, hvor humanitær indsats er påkrævet, hører med til dagligdagen for et medlem af HOPE Project. Vi er altid parate til at forsøge at bedre forhold og opretholde livet og troen.

Målgruppe

Skolen i Santa Fe er for de ulykkeligt stillede børn og unge i området. Skolen kan rumme både drenge og piger fra 5 års alderen, samt en gruppe voksne til en fremtidig aftenskole. Skolen kan rumme imellem 120-200 elever.

Formål/mission

At støtte Santa Fe Church Community økonomisk og praktisk med at opføre en grundskole for de ulykkeligt stillede børn af fattige familier i Santa Fe området i Filippinerne.

Velgørenhedsdelen

HOPE Projects fornemmeste hovedopgave er at bidrage til bedre forhold for mennesker i nød. Det være sig lige fra mad og medicin til fredsmægling i konfliktsituationer og påvirkning af de politiske systemer, for at implementere bedre forhold for samfundets borgere.
HOPE project vil, i overensstemmelse med vores værdier, arbejde for at børnene i Santa Fe opnår adgang til uddannelse i lokalsamfundet.

Dette vil på sigt betyde, at børnene herigennem vil kunne opnå kompetencer og handlemuligheder, der sætter dem bedre i stand til at agere aktivt i deres lokalsamfund, være bedre stillede til at kunne håndhæve deres rettigheder, have mulighed for en videregående uddannelse, samt have en større mulighed for at få et arbejde.

Udviklingsdelen

I dag er der opnået bred enighed om, at man ikke kan opnå udvikling alene gennem levering af basale serviceydelser til fattige lande og befolkninger. Der er brug for yderligere kapacitetsopbygning af både civilsamfund og statslige institutioner i udviklingslandene med henblik på at styrke deres kompetencer til at planlægge og gennemføre egne udviklingsaktiviteter.

I samarbejde med Santa Fe Church Community, vil HOPE project sikre sig en seriøs undervisning på den kommende skole, hvor Santa Fe Church Community allerede har frivillige undervisere klar. Undervisere der er tilknyttede Santa Fe Church Community og området.
Derudover vil HOPE project, i samarbejde med C&C Travel, sende frivillige undervisere til skolen i Santa Fe, hvor de kan bidrage med alle former for undervisning.

_CP07381

Samarbejdspartnere:

For at kunne nå i mål med vores projekter, har vi valgt at samarbejde med en lang række virksomheder, organisationer, foreninger, myndigheder, fonde med flere.

Vi er stolte af at samarbejde med følgende:

– Santa Fe Church Community – Filippinerne
– OSMTH Danmark
– C&C Travel
– Fonden – Ordo Templi Dania
– HOPE Ambassadørene
– og alle de frivillige i HOPE Project
– Flere er på vej….